Måndag

Har tyvärr ej skrivit i bloggen i helgen då jag har haft fullt upp. Nu ska jag iaf skriva en liten sammanfattning av helgen. I fredags jobbade jag hela dagen, sen åkte jag till Elize på kvällen och sov över där. På lördagen tränade vi zumba ( som förövrigt är det roligaste jag vet!! ) och sedan på kvällen åkte vi till en collegefest och träffade trevliga människor. Kan ju dock säga att amerikanska killar är precis som man tänker sig dom, riktigt dryga. Tråkigt, men tjejerna var riktigt roliga! I söndags hade Alexandra hejfest och den aupairen hon tar över för, hejdåfest. Så mellan 2-4 var vi hos henne och hade trevligt. Sen gick vi på bio, bridesmaids! Det var helt klart den roligaste filmen jag någonsin sett! Om den kommer till Sverige MÅSTE ni se den! Helt gaaaaaaaalet rolig! Jag har aldrig skrattat så mycket på en bio som när jag såg den! Idag ( måndag ) är det en högtidigsdag här som kallas "memorial day", därför fick jag ledigt idag. Så idag har jag sovit ut, sen bara tagit det lugnt med Elize. Tyvärr iom att jag fick ledigt idag pga röd dag jobbar jag nu tis-sön denna vecka sen mån-fre/lör nästa vecka så nu blir det mycket jobb. Har iaf haft en riktigt härlig helg så nu har jag energi för många jobbdagar i streck! Hoppas att ni haft en underbar helg i Sverige!
PUSSAR OCH KRAMAR

Torsdag

Igår skulle jag organisera tjejernas saker på morgonen, jobbade 7.30-12.30 med det, Simone ville ta Eleanor efter skolan för att hon åkte igårkväll så jag fick ledigt efter 12.30. Jag och Elize hade en härlig dag, vi kollade på film, lekte med barn och sen hade dom öppet hus med hennes lilla 7åring, så då åkte vi till skolan och kollade runt lite. Sedan åkte vi in till stan, gick runt och kikade lite. Skön dag, skönt att bara slappa och ta det lugnt. Jag är ledig i helgen också! Första helgen ledigt! Känns sjukt skönt! Enligt cultural care har man skyldighet att ha minst 1 helg ledigt i månaden om man jobbar helg.
Nu ska jag iväg till Elize, vi ska äta en härlig brunch och sola. Galet vad bruna vi har blivit! Ser ut som om vi har varit utomlands i 1 vecka typ, vi har solat 1 timme intensivt sen har det mesta kommit av att vi varit ute. Nu ska jag iväg, ha det bra alla fina!
PUSSAR OCH KRAMAR

Tisdag

Gud vilken härlig dag! Idag är första gången jag verkligen känner mig som en i familjen, och jag spred glädje och alla spred glädje och alla var glada! Har varit lite blyg och halv innan men nu känner jag verkligen att det får brista eller bära. Och vilken respons jag har fått! Vilken dag! Simone ( aupairen innan mig ) kom idag och var med tjejerna, dom var väldigt på henne men ändå känns det bra. Jag nattade tjejerna och jag sa att jag förstår att jag tycker att det är jobbigt osv. Dom hade en musikal i skolan så har suttit och kollat på 11åringar sjunga rock n'roll! Supercoolt!! Sen åkte vi in till stan jag, Simone, simones kompis, emily and corisande och åt glass. Där träffade vi en tjej som tjejerna känner som pratar svenska, jag ba visst. Sen börjar hon prata svenska med mig för att hennes mamma var tydligen från sverige. Så alla stod runt oss och lyssnade när vi pratade svenska haha! Mamman kom tydligen från Trollhättan. Mycket, mycket givande dag! Har haft det väldigt kämpigt innan men jag hoppas att det släpper nu.. Det känns så! Imorgon kommer Elize o Alexandra hit, vi ska ha en härlig brunch. Ej joggning imorgon, vi ska köra det 2 gånger/ veckan så att vi inte tröttnar. Ha en underbar dag allihopa! Skickar lite energi från mig!
PUSSAR OCH KRAMAR

Måndag

Måndag kväll igen.. väldigt givande dag. Igår, San fransisco var helt gaaaaaaalet häftigt, vacker, coolt, mysigt, ja alla bra ord i världen!! Massa bilder ligger inne på facebook så tar er en kik där!
Jag måste bara skryta lite, det här är helt galet! Mamma, speciellt till dig nu! Idag, jag bestämde mig för att jag ska börja jogga. Har alltid tyckt att det är sjukt jobbigt och har aldrig orkat. Vet du hur lång jag joggade idag? 2.5 miles sammanlagt, det är typ 4-5 km! FÖRSTA GÅNGEN! Mycket sitter i hjärnan, så tänkte varje gång det blev jobbigt "mamma, tänk vad stolt hon kommer bli", sen klarade jag det! Jag joggade 0.5 miles, gick 0.5, joggade, gick, joggade gick och så vände och tillbaka. Elize o Alexandra var med mig så det gör ju också mycket! Herregud, det sitter bara i huvudet! Allting som man vill kan man verkligen göra! 5 km verkar kanske lite för er erfarna, men jag är helt exalterad över hur galet bra det är för att vara jag!
Efter att ha börjat dagen kanonbra med joggning och Eleanor var trevlig kom ju självklart vändpunkten. Det gör den ju alltid. Så kvällen var sådär, men avslutade den bra med yoga o Elize. Nu sitter jag här och övar min mentala inställning. För "allting som jag vill kan jag göra, ALLT".

Lördag

Hejsan! Just nu ligger jag hemma hos Elize och ska precis sova, vi ska in till san fransisco imorgon så jag sover här, nära till tågstationen då :) Alexandra är också här! Sen möter vi upp Sandra i san fransisco imorgon. Idag har jag tränat zumba! Sjukt sjukt sjukt roligt! Jag var helt galen! Dansade och shakade på höfterna som aldrig förr! Zumbainstruktören ba: god hips back there!
Sedan har jag solat i 1 timme, fick en rejäl bränna! Sen jobbade jag 1-11, lekte med barnen, åkte in till stan, gjorde mat och la Eleanor. Ganska kul sak, Eleanor har kommit in i en period där hon typ inte sover. Hon somnar inte förrens typ 10tiden, vi lägger henne 6.30, men hon leker tills 10 typ. VARJE gång jag har sövt henne har hon somnat direkt, vid 6.30, det kan varken mamman eller pappan göra. Hemligheten: få henne att somna innan du går ut! Jag sitter och sjunger blinka lilla stjärna flera gånger tills hon somnar, sen är det klart. Sjukt stolt haha!
Imorgon blir det SF! Då blir det turista oss till tusen!! Kommer ta massa bilder! Sjukt kul! Nu ska jag sova, kommer lägga ut massa bilder från SF här eller på fb! Ha det fint!
PUSSAR OCH KRAMAR

Torsdag

Torsdagkväll.. Precis kommit hem ifrån stan, en annan svensk aupair har precis landat i området så ikväll har jag o Elize visat henne runt lite. Mycket trevlig kväll! I veckan har det varit mycket jobb, igår pratade jag och Kaarin om vad jag kunde göra bättre. Det enda jag skulle göra bättre var att prata mer. Blir lite reserverad och blyg i familjen, är rädd för att säga fel saker, dom är ju verkligen perfektionister om allt. Men prata mer! Haha! Om det är något jag är bra på så är det ju att prata tänkte jag och efter det pratar jag hela tiden! Familjen är ju lite reserverad och barnen likaså men va fan, här ska det pratas! I annat fall får jag prata av med med Elize hehe. Jag och Eleanor åkte och köpte massa arts and crafts saker idag, sen har vi gjort en tiara! Assnygg! Sen åkte familjen och jag till stan och åt på restaurang och besökte tvillingarnas skola, dom hade öppet hus.
Imorgon blir det jobb, kvällstid och på lördag också. Nästa helg är jag ledig hela helgen, längtar! På söndag blir det återigen SF och då ska vi turista oss som aldrig förr! Har skickat ett massmail till alla som bor här i närheten om utflykten till SF på söndag, hoppas några hänger på. Nu ska jag sova, imorgon är en ny dag!
PUSSAR OCH KRAMAR

Måndag

Vill börja med att skriva att internet har strulat hela helgen, så jag har inte kunnat använda min dator, därav har jag ej bloggat. Så, vad hände i helgen? Lördag åkte jag o Elize till IKEA, bestämmde mig för att dekorera mitt annars så vita rum ROSA! Så köpte rosa tulpaner, vasar, ljus, tavla, överlakan osv! Blev riktigt mysigt! Sen åkte vi hem till Elize där vi kollade på skräckfilm och sen sov jag över där. På söndagen åkte vi till San Fransisco! Kostar 8 dollar för dit och hemresa, tar ca 20 min. Hur bra är inte det? Vi kommer vara i San Fransisco varje helg framöver! Dagen i sf var iaf inte som vi hade förväntat oss. Vi hade tänkt upptäcka och se sf, vad gjorde vi? Vi var inne på forever 21 i 2 timmar. Köpte huur mycket fint som helst! Galet vad fina kläder dom hade, och billiga! Sen drog vi till ett stort köpcentrum, Westfield. Sen där inne fanns det olika reklamsnubbar som gjorde hår, smink osv. Dumma som vi är spontanbleker vi våra tänder. Haha! Så nu har jag nyblekta tänder, håller i några år tydligen. Vet ej om det stämmer men ändå haha! Så det var typ det vi hann med, vi ska dit på söndag igen och då blir det på riktigt! Då ska vi fota och bete oss som riktiga turister.
Har iaf skrivit upp en lista på 5 saker jag måste göra de närmsta veckorna ( inom detta området )
  • Gå på massa sportevenemang!
  • Se Alcatraz
  • Gå på en collegefest
  • Börja plugga på Stanford
  • Se Golden Gatebridge!
Nu ska jag sova, klockan är typ 9 här men är helt slut efter ikväll, vill inte klaga så skippar detaljer. Ha en underbar dag allihopa!!
PUSSAR OCH KRAMAR

Fredag!

Godmorgon allihopa! Stralande dag idag! Forst kan jag ju saga att igar var det superkul att mota alla tjejerna, riktigt harliga tjejer och det ar sa harligt nar man ar i samma situation, man forstar verkligen varandra! Sen skypade jag med mamma och pappa och Rickard igar, riktigt harligt att fa se alla! Pappa, vi far fixa en till skypedejt och da ska jag sitta uppe for dar var battre tackning!
Idag kom min LCC Trudy hit och vi hade ett litet mote ihop, riktigt trevligt! Fick svar pa alla fragor och hon sa att denna familj och den familjen Elize bor med ar dom trevligaste i omradet enligt henne! Kul!
Nu ska jag ivag och fixa med forsakring osv, Elize hanger pa! Bra att vi gor sant ihop, roligare och lattare da. Vi har aven kollat upp vart vi ska plugga, formodligen blir det en teaterkurs pa Stanford! Stanford liksom, hur coolt ar inte det?! Sen nar jag har fixat med forsakring ska jag hamta Eleanor, hennes basta kompis Clauson ( en kille, sa sooot) och ska kolla pa nar dom spelar fotboll! Ska tydligen vara varldens sotaste! Sen har jag lite ledigt, ska da handla ingredienser for svenska kottbullar! Ar ensam med barnen ikvall efter 5 for foraldrarna ska pa fest. Sa ska laga svenska kottbullar ikvall med tjejerna, deras favoritratt :) Sen ikvall kommer Elize efter 7tiden, ungarna alskar henne! Vi ska hoppa trampolin och bara mysa med barnen. Formodligen blir det San fransisco pa sondag ocksa! Jag och Elize ska ta taget dit. Ska fraga nagra andra tjejer om dom vill komma ocksa eller om nagra vill mota oss dar. Nu ska jag ivag, har mycket att fixa idag! Dethar kommer bli en bra helg! Onskar er alla dar hemma en riktigt bra helg!
PUSSAR OCH KRAMAR

Onsdag

Godmorgon alla! Här är klockan 4 nu, skulle egentligen slutat 7 men Alexander(pappan) fyller år idag, så familjen ska köpa tårta, fira pappan, ut och äta osv. Kaarin sa att jag fick ledigt, haha så nu känner jag mig lite chockad haha!
Grymt rolig dag, för jag och Eleanor åkte till parken och där träffade Eleanor en 3årig tjej och hon hade en aupair i min ålder, Tabatat! Hon var från brazilen och vi pratade jättemycket! Hon har varit här i 1 år och har förlängt det året, hon bor i närheten av mig. Så det är superkul! Vi bytte nummer och vi ska synas snart :)
En annan rolig nyhet är att mina släktingar Ross osv i Navato, California har mailat och vill träffa mig! Deras dotter bor också i Hillsborough så han ska maila när han ska dit så ska vi synas! Kul att dom vill träffa mig!
Imorgon ska jag och Elize luncha med Natasha, Ellinor och Malin ( jag har pratat med Natasha, en aupair i området som Kaarin tipsade mig om, hennes två svenska kompisar Ellinor och Malin ). Ganska så kul, 5 svenska aupairer i samma område ska synas och luncha imorgon! Nu ska jag njuta av min ledighet, ska kolla så jag kan låna bilen sen ska jag träffa Elize!
PUSSAR OCH KRAMAR

Tisdag

Tisdagkväll, helt slut. Har varit på playdajt från 12.30-17.30, haha! Galet! Eleanor var nog tröttast, har aldrig sett henne nästan trilla i säng hehe..

Playdaten var hos 3 tjejer, en i 3årsåldern, en i femårsåldern och en i tjuårsåldern. Jag har alltså lekt runt med 4 ungar idag. Och hur märker man att man är i USA? Jo, när man ska på playdates så träffar man inte ungarnas mamma eller pappa, utan nannyn. Så, jag ( the babysitter som Eleanor kallar mig ) och nannyn har umgåtts..

Nu sitter jag här och försöker hitta energi till att inte somna på fläcken.. Ska träffa Elize sen, vi skulle egentligen tränat ikväll, men vi tränade imorse och jag orkar inte ikväll. Så ikväll ska vi bara umgås, kolla film osv. Imorgon blir det träning både morgon och kväll haha! Vi ska bli fit for fight!

P.s om ni undrar varför jag tog bort inlägget "här bor jag" med alla bilder på huset, så är det för säkerhetsskäl, cultural care tycker inte att man ska lägga ut bilder på hemmet, så tar det säkra före osäkra. Om ni vill ha bilder kan jag maila er :) Godnatt alla fina!

PUSSAR OCH KRAMAR



Ni gor min lycka <3



Andra hand

Mandag morgon, Eleanor far en panikattack och borjar skrika som bara den, for att jag ska satta pa henne en kofta. Hon ar inne i trotsaldern sa Kaarin tar henne till skolan for annars far hon fullstandigt panik. Ibland gar det, ibland inte. Jag stannade hemma och nu tvattar, stadar och fixar jag.
Tankte pa det innan, bland all smutstvatt och oreda.. Fan vad skont det ar ibland att komma i andra hand. Jag kommer sakert angra att jag skrev det, men just nu ar det skont. Slipper tanka pa vad jag ska ha pa mig, hur jag ska ha haret, hur jag ska sminka mig. Ingen bryr sig, inte heller jag. Jag bara fixar, donar och sen leker. Tar hand om andra. Det far mig att kanna mig glad, att nagon behover mig, att nagon ar beroende av mig. Visst, det ar valdigt,valdigt jobbigt ibland, men samtidigt ar det ganska skont. Det ar skont att andra varderingar, skont att gora nagot annat. Dethar ar precis anledningen varfor jag akte, att slippa att tanka pa mig sjalv, vara sa egocentrisk, det viktigaste i varlden var hur man sag ut och hur man var. Jag kommer i andra hand, jag behovs. Det kanns bra att behovas. I kalmar kande jag mig mer som luft, har finns jag, har betyder jag nagot.
Btw, sa ska teknikkillen komma hit idag och fixa min dator. Sa hall tummarna for att den kommer igang for isf kan jag skypa med alla som vill! Nu ska jag traffa Elize, vi ska ga en promenad pa vart favoritstalle! Sen ska jag fota huset/bilen osv sa ni far se hur jag bor! Om internet fungerar pa min dator ikvall lovar jag att lagga in bilder!
PUSSAR OCH KRAMAR

LEDIG!

Antligen ledig! Skont att vara ensam i huset och bara ta det lugnt :) Imorse akte jag och barnen till en park och lekte sen akte vi och kopte leksaker. Nu har familjen akt ivag for att barnen ska ha fotbollsmatch. Elize kommer hit snart sa vi ska sola och mysa. Sen ska vi till henne och kolla pa film :) Borjar jobba igen runt halv 6 och da ska jag laga mat till hungriga fotbollstjejer. Funderar pa att gora spagetti och kottfarssas, fragade barnen vad dom ville ha men dom visste inte sa ska fixa ihop nagot gott! Haller pa att tvattar och packar upp det sista ur resvaskan just nu! Oh, nu kom Elize! Ha det fint allihopa!
PUSSAR OCH KRAMAR

Friday

Idag har jag lekt med Eleanor hela dagen! Sen pa kvallen akte jag och min van Elize till varldens vackraste vag! Det lag precis vid havet och det ar sa vackert! Vi gick i typ 1 timme och bara njot! Vi har bestamt oss for att borja promenera dar, superduper vackert! Har fotat massvis, safort familjen fixar internet pa min laptop ska jag lagga in bilder pa huset, barnen och allt annat! Idag oppnade vi aven ett bankaccount, kommer fa ett kort nasta vecka sa det ar bra. Kommer jobba 8-11 imorgon pa morgonen, sen ska foraldrarna ut och ata pa kvallen, sa ska jobba 5-11 imorgonkvall. Daremellan ska jag och Elize sola och bara ta det lugnt.
Har inte sa mycket mer att skriva sa ha en underbar helg allihopa!
PUSSAR OCH KRAMAR

Godnatt!

Klockan ar 10.30 har pa kvallen, ar uppe for att kaarin ar pa middag och kommer snart hem. Idag sov jag ut sen har jag jobbat 12.30-18.00 men eftersom jag var sjuk igar och sov ut imorse sa erbjod jag mig att jobba lite ikvall. Jag mar mycket battre nu! Allt kanns bra och jag har ny energi! Jag och Elize gick en promenad vid en vacker sjo tidigare ikvall, det var galet vackert! Ska borja lagga in bilder nar jag har fixat internet pa min dator! Har massor att visa er!
PUSSAR OCH KRAMAR
Fran en lycklig och full-med-energi-Emma!

Maisy did my day

Vill bara kika in och saga godnatt! Klockan ar 10 har! Och sa vill jag saga att hunden, det ar manniskans basta van! Det varmer antagligen dig mamma om hjartat nar jag sager att Maisy kom till mig idag och har sovit med mig hela dagen! Vi har legat och myst hela dagen! Nu pa kvallen tog jag upp henne for att hon brukar sova uppe men hon gick ner igen sa nu myser vi annu mer!
Har pratat med Kaarin och hon ar supersnall! Hon har varit jatteforstaende och valdigt stodjande, vi kramades idag och hon sa att hon tycker att jag ar undebar! Hon sa att barnen alskar mig och att hon och pappan tycker jattemycket om mig! Det varmer verkligen!! Jag mar fortfarande inte bra, sa ska vila imorgon med.. Kanner mig helt slut men jag blir battre! Nu ska jag sova och imorgon ta nya tag, som en starkare manniska!

SJUK

Idag vaknade jag och madde jattedaligt, hade ont i magen och madde valdigt illa, envis som jag ar gar jag upp och hjalper till att fa barnen till skolan, dock sager jag till Kaarin att jag har ont i magen och antagligen ser hon pa mig att jag mar skit.
Vaknade nu vid klockan 3, kanner mig helt slut. Kanner att jag bara vill aka hem och bli bra igen. Men nej, jag ska inte ge upp. Jag akte hit for att ta motgangar och for att bli starkare. Jag vet att jag blev sjuk pga allt nytt, all press jag kanner att vara alla tillags och att gora allt bra. Men jag ar inte mer an manniska, jag ar inte perfekt och jag kommer omojligt kunna gora alla tillags hela tiden. Att vakna upp helt slut och anda kanna en kansla av att du klarar det har, ge inte upp! Det ar precis san jag vill vara. Kunna peppa och hela sig sjalv nar det ar svart. Och nu vet jag att mamma kommer bli superorolig och saga, kom hem, men da ber jag dig mamma, peppa mig istallet. Jag behover dethar. Och jag tanker inte komma hem, jag tanker inte gora det. Jag ar inte sjuk pga epilepsin eller vanlig sjuk. Jag ar bara valdigt utmattad. Och jag ska prata med Kaarin och forklara hur det ar, for da kan hon kanna en trygghet och da kanner hon mig mer. Jag kom hit och visste att det skulle bli svart och att utmaningar skulle komma, nu har jag fatt min forsta utmaning och jag tanker besegra den!
Jag lovar att om bara nagra dagar kommer det kannas battre, jag ska klara dethar! Tack alla fina manniskor som har gjort mig till den jag ar, utan er skulle jag inte vara sahar stark och envis. Peppa mig nu, sag inte att jag ska komma hem, jag ger mig inte sa latt! Jag alskar er!

Day 1

Forsta jobbdagen idag, valdigt mycket! Borjade 7.30-9.30, sen hamtade jag ellanor 12.30 och slutade nu 10.00, mer an 10 timmar idag. Men foraldrarna ar bortresta sa jag fick jobba extra mycket idag. Mycket att tanka pa, mamman ar lite av en perfektionist sa ar lite orolig att jag inte kan stada sa perfekt som hon vill, men jag ska definitivt gora mitt basta, och efter ett tag kommer det ga lattare.
Elleanor sa att hon alskade mig idag, det varmde mycket. Tvillingarna och jag hoppade trampolin jattelange pa kvallen, Emily gillar mig mest. Hon vill att jag ska hjalpa henne att sy hennes avslutningsklanning och hon ritade en teckning till mig. Barnen tycker om mig sa det ar ju bra :) Dock ar jag helt slut sa nu ska jag ga och lagga mig sa att jag orkar allt imorgon!
Hoppas att imorgon inte blir sa lang dag, behover vila upp mig lite :)
PUSSAR OCH KRAMAR

San Francisco!

Hello!
San Francisco ar sa coolt! Familjen bor supercoolt! Huset ar byggt i ett trad sa vi har trad utanfor fonstret och overallt, huset ar byggt i ett trad. Paminner om Tarzanhuset fast superstort haha!
Idag akte vi till en restaurang och at frukost, ascool restaurang! Sen akte vi Road 1, vagen mellan sf och la, den jattefina! Dar sag vi salar, pelikaner, krabbor och massa annat! Familjen alskar att vara utomhus sa har varit ute hela dagen och lekt med barnen! Tvillingarna som ar 11 tycker att jag ar jatterolig sa det ar kul! 3aringer bossar mer over mig sa hon tycker om att jag gor som hon vill hehe. Nu pa kvallen har vi ovningskort, det gick bra. Men skit vad branta vagar, vi bor typ pa ett berg haha. Imorgon ska jag jobba 7.30-9.30. Hamtar upp tjejerna 12.30 och da ska vi till en park. Sen jobbar jag till 6 pa kvallen.. Ska fixa gymkort och handla mer utomhusvanliga klader imorgon! Foraldrarna ar inte hemma imorgon, bada ska bort men dom har fixat sa att jag har hjalp hela dagen imorgon! Nu ska jag sova, klockan ar 10 har nu,
jag ska fota mer i huset och familjen sa ni kan se hur allt ser ut!
Godnatt alla fina manniskor! Jag saknar och alskar er!!
PUSSAR OCH KRAMAR

RSS 2.0